Helhed og Balance

v/certificeret og RAB-godkendt terapeut Nete Wormgoor

Kranio-Sakral systemet består af kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet - samt centralnervesystemet indeni i disse knogler.

Centralnervesystemet er kroppens computer.

Det omfatter hjernen, rygmarven, og rygmarvsnerverne inkl. hjernevæsken (cerebrospinalvæsken) der pumpes rundt i membranerne uden om hjernen. Den pumpebevægelse kaldes KST rytmen.

KST rytmen blev opdaget af lægen William Sutherland i 1920'erne og er i dag en del af lægestudiet i USA.

I 1978 etablerede Dr. Upledger den KST undervisning for menigmand, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa.

I 1986 fik Stanley og Trine Rosenberg Kranio-Sakral Terapi til Danmark og lige siden er Kranio-Sakral terapien blevet mere og mere anerkendt herhjemme.

Kranio-Sakral Terapi er terapeutisk behandling af centralnervesystemet. Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig genoprettelse af spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet. Ved at løsne membraner, bindevæv og muskler så hjerne og rygmarven kan bevæge sig frit, kan kroppens system klare resten selv. Kroppens "computer" er faktisk programmeret til at kunne selv, når den blot får lov. Det vil sige - bliver befriet for skævheder og spændinger omkring centralnervesystemet.